,

Petua Hilangkan Bintik-bintik Hitam Atau Jeragat Dengan Menggunakan 4 Bahan Ini Sahaja! Mudah Dan Selamat! Pastinya Berkesan! Jom Cuba!

Petua Hilangkan Bintik-bintik Hitam Atau Jeragat Dengan Menggunakan 4 Bahan Ini Sahaja! Mudah Dan Selamat! Pastinya Berkesan! Jom Cuba!

APA ITU JERAGAT (MELASMA)?
Jeragat ialah sejenis penyakit kulit yang tidak berbahaya.Memang tidak dapat dinafikan bahawa setiap orang pasti akan mengalami masalahkulit tanpa mengira peringkat usia.Terdapat lebih 3000 masalah kulit yang dapat dikesan oleh pakar dermatologidan semuanya boleh memberi kesan terhadap penampilan dan keyakinan diri seseorang individu.

Sudah pasti bagi mereka yang ada masalah ini kan menjadi murung dan tidak berkeyakinan. Sukar sekali untuk berdepan dengan pasangan, keluarga serta teman-teman kerana tidak kira bagaimana anda cuba menutupnya,jeragat akan sentiasa ada dan ini sangat membebankan.
Disini kami akan kongsikan cara-cara hilangkan jeragat di wajah anda dalam masa yang singkat dengan menggunakan 4 bahan-bahan semulajadi yang  semestinya selamat dan tidak berbahaya! JOM CUBA!
Cara-cara buat masker hilangkan bintik hitam atau jeragat secara tradisional dengan bahan2 semula jadi dan sedia ada di rumah


Bahan-bahan:
  • kunyit hidup
  • beras yang direndam
  • air limau nipis
  • putih telur

Beras dan kunyit perlu ditumbuk sehingga lumat.
Kemudian perah limau nipis dan masukkan putih telur.
Adunan yg telah siap! ready untuk disapu di muka dan tunggu sehingga kering. Bila dah kering, bilas dgn air suam..ingat air suam tau untuk mengekalkan kelembapan kulit.
Siap….mudah dan ringkas
Setiap individu punya kulit yang berbeza-beza.Tidak semestinya si kawan sesuai pakai itu kita pun sesuai,dan tidak semestinya skin care yang mahal itu sesuai dan baik untuk kita..Kesimpulannya petua tradisional lebih baik berbanding skin care yang ada di pasaran.

Sumber: Keluarga Till Jannah

Kredit:Penmerahpress

"Minum Air Putih Tiap Kali Bangun Dari Tidur” – Tips Ibu Neelofa Untuk Kelihatan Awet Muda Dan Jelita Walau Sudah Mencecah Usia 51 Tahun..

Wanita Ini Kongsikan Amalan Minum Ramuan Air Teh Halba Untuk Kembali Seperti ‘Anak Dara’.Ini Resepinya Dan Kongsikan Agar Ramai Dapat Manfaat!…