,

7 Resepi Tart Nenas Yang Wajib Dicuba Untuk Hari Raya

koleksi resepi tart nenas untuk hari raya aidil fitri 2016

Koleksi Resepi Tart Nenas Paling Sedap Untuk Hari Raya Aidil Fitri 2016
koleksi resepi tart nenas untuk hari raya aidil fitri 2016
Hari Raya Aidilfitri tidak lama lagi! Alat masak, koleksi buku resepi, tangan yang sibuk dan menyorok mentega adalah satu fenomena biasa semasa menjelang hari raya.

Biskut tradisional tetap diminati. Tetapi, kini resepi masakan semakin inovatif. Banyak resepi biskut tradisional yang dilahirkan semula dengan variasi yang baru.

SCS telah berkongsi variasi resepi biskut tradisional yang banyak diminati khalayak, tart nenas. Hasilnya ialah 8 varietals baru termasuk Tart Nenas Cream Cheese, Tart Nenas Coklat Putih, Tart Nenas Gulung Green Tea, Resepi Tart Nenas Oat Meal, Tart Nenas Kacang Pecan, Tart Nenas Brownies Coklat, Tart Nenas Karamel, Tart Nenas Cranberry, dan Green Tea Pineapple!

Sebelum mencuba membuat tart nenas, saya sarankan Anda mulakan membuat jem nenas homemade ini. Hampir semua resepi tart nenas, membutuhkan jem nenas yang sedap ini.

Jomlah cuba buat 7 resepi tart nenas paling sedap untuk hari raya ini

1. Resepi Tart Nenas Cream Cheese
resepi-tart-nenas-cream-cheese-paling-sedap
Anda gemar cream cheese dan teringin nak makan tart nenas? Jangan risau, dengan resepi tart nenas cream cheese ini, sesiapa saja boleh membuatnya! Tart nenas versi cheese ini sangat spesial untuk Anda yang gemar cream cheese! Klik di sini untuk resepi tart nenas cream cheese

2. Resepi Tart Nenas Coklat Putih
resepi tart nenas coklat putih step by step mudah sedap
Anda ingin menyemarakkan hari raya aidilfitri dengan nuansa warna putih? Jomlah cuba buat tart nenas coklat putih. Klik resepi di sini.

3. Resepi Tart Nenas Gulung Matcha Green Tea
resepi tart nenas matcha green tea sedap mudah
Anda bosan dengan tart nenas gulung? Anda wajib cuba resepi ini. Tart nenas gulung versi matcha green tea ini akan menjadi hidangan spesial di hari raya aidilfitri 2016 ini. Klik resepi di sini.

4. Resepi Tart Nenas Oatmeal
resepi tart nenas oatmeal sihat sedap mudah
Anda sedang diet namun teringin makan tart nenas di hari raya? Jomlah cuba buat tart nenas oat meal. Klik resepi di sini.

5. Resepi Tart Nenas Brownies Coklat
resepi tart nenas brownies coklat paling sedap
Gabungan brownies coklat dan tart nenas akan menjadi hidangan paling istimewa di hari raya aidilfitri. Sesiapa saja boleh membuatnya kerana sangat mudah dan simple. Klik resepi di sini

6. Resepi Tart Nenas Kacang Karamel
resepi tart nenas kacang karamel step by step mudah sedap
Teringin nak makan tart nenas yang rangup? Tart nenas dengan serbuk kacang hazel ini akan membuatmu terliur. Klik resepi di sini

7. Resepi Tart Nenas Kranberi
resepi tart nenas kranberi segar sedap pencuci mulut hari raya
Ingin menghidangkan tart nenas sebagai pencuci mulut yang segar di hari raya? Jomlah cuba buat tart nenas kranberi ini. Klik resepi di sini

Sekarang, berapa ramai yang ingin membakar tart nenas? Adakah anda akan cuba resepi ini?
Sila Share resepi ini!

resepi tart nenas kranberi segar sedap pencuci mulut hari raya

Resepi Tart Nenas Kranberi Yang Segar dan Sedap

resepi popia nestum sukatan cawan sedap mudah

Resepi Popia Nestum Horlick Mudah dan Sedap Step By Step