,

Resepi Oreo Cheesecake Mudah Tanpa Bakar, 5 Bahan Je!

Oreo cheesecake tanpa bakar ini adalah kek dengan pengisian kek keju yang berkrim yang disemat dengan banyak Oreos. Pencuci mulut mudah yang sempurna untuk pencinta coklat dalam hidup anda! Anda dapat membuat oreo cheesecake ini dengan resepi yang mudah guna 5 bahan sahaja.

Sekiranya anda peminat Oreo, anda tidak dapat menahan lazatnya kek cheese oreo ini.  Pernahkah anda mempunyai satu pencuci mulut yang anda tidak boleh berhenti memikirkan sehingga anda mendapat sekeping lain? Itulah cheesecake Oreo untuk saya. Ia adalah jumlah coklat, krim dan kekayaan yang sempurna untuk memastikan anda kembali lagi.

Bagaimana cara buat Oreo Cheesecake tanpa bakar?

Kek cheese oreo tanpa bakar ini bermula dengan keropeng cookie Oreo yang lazat. Kerak renyah itu kemudian diisi dengan mengisi kek keju yang tidak dibakar yang disusun dengan lebih banyak Oreos. Tambah topi cokelat coklat dan anda akan mendapat pertunjukan berhenti pencuci mulut. Bahagian yang paling sukar sedang menunggu cheesecake untuk didirikan di dalam peti sejuk! Jom kita simak cara buat oreo cheesecake guna 5 bahan sahaja tanpa bakar!

Bahan-bahan

3 pakej biskut oreo

250 gram cream cheese

250 ml whipping cream

250 gram butter

Gula secukup rasa

Cara-cara buat Oreo cheesecake tanpa bakar

  • Asingkan vanilla cream di tengah-tengah biskut Oreo. Letak biskut oreo dalam sealed bag, lalu hancurkan.
  • Cairkan butter atas dapur
  • Alas base acuan dengan bake paper lalu campurkan melted butter dengan biskut oreo yang dah hancur. Tekan adunan biskut oreo dan buter ke dasar acuan yang disediakan. Sejukkan adunan dalam peti sejuk selama 30-45 minit.
  • Pukul dengan sebati inti vanilla cream yang diasingkan mula-mula tadi dengan cream cheese dan gula. Masukkan whipping cream dan sisa biskut oreo yang dah hancur
  • Tuang adunan vanilla cream ke dalam acuan yang dikeluarkan dari peti sejuk. Ratakan adunan lalu sejukkan sekali lagi ke dalam peti sejuk. Biarkan semalaman. 

Oreo cheesecake 5 bahan siap disajikan.

Resepi Lemang Guna Tin Minuman! Mudah Tanpa Periuk Kera, Tanpa Buluh

Resepi Nutella Cheesecake Tanpa Bakar